Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 15 minut 1 opakowanie sałatki meksykańskiej Poltino 1 szalotka 2 ugotowane ziemniaki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu 4-5 filetów śledziowych sól pieprz 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki do przybrania Wykonanie: Sałatkę możemy podać na dwa sposoby: tak jak na załączonym zdjęciu, wtedy filety kroimy w dzwonka i układamy je na talerzu, a na wierzchu układamy sałatkę. Na naszym wigilijnym stole zawsze gości taka klasyczna sałatka śledziowa, przygotowana na bazie ziemniaków, kiszonych ogórków, groszku i cebuli. A swoją drogą, to czemu jeszcze nie ma przepisu na nią na blogu ? Ziemniaki, pietruszkę, selera i ogórki kroimy w kostkę, szalotkę kroimy w drobną kostkę. Mrożone warzywa wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 5 minut. Dziś zapraszam Was na jeszcze jedną śledziową inspirację.