Sezon na grzyby cały czas w natarciu, a ja dziś mam dla Was pomysł na to co z robić z grzybami, żeby je fajnie zakonserwować na zimę, a w spiżarni mamy już zrobiony susz i słoiczki z marynowanymi prawdziwkami czy podgrzybkami. Domowy koncentrat grzybowy Domowy koncentrat grzybowy Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1 kg mieszanych grzybów 1 cebula olej do smażenia sól pieprz Wykonanie Cebule kroimy w drobniutką kostkę, szklimy ja na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Otóż możemy przygotować domowy koncentrat grzybowy, zresztą opowiadałam o nim w programieKoncentrat zamkniemy w słoiczkach, a potem go wykorzystamy do zup, zapiekanek, gulaszy czy innych potraw. Koncentrat możemy także zamrozić w małych porcjach w plastikowych pudełeczkach lub małych torebkach foliowych. Koncentrat możemy także zamrozić w małych porcjach w plastikowych pudełeczkach lub małych torebkach foliowych. Koncentrat zamkniemy w słoiczkach, a potem go wykorzystamy do zup, zapiekanek, gulaszy czy innych potraw.