Najlepsze przepisy na ciasta Wielkanocne i Bożego Narodzenia!

blog.technikan.pl
Ciasta
19.12.2017 8:22
Najlepsze przepisy na ciasta Wielkanocne i Bożego Narodzenia!

Następnie lekko mieszając, dodajemy po trochu sok z cytryny i wlewamy na ciasto makowe. Krem: Składniki: 1 szklanka mleka 20 dag orzechów zmielonych ¾ szklanki cukru pudru 1 masło Wykonanie kremu: Mleko zagotowujemy i wsypujemy orzechy, chwileczkę gotujemy. Przygotowanie Mazurka Makowego: Robimy masę makową, wlewamy ją na blaszkę, następnie ubijamy biszkopt i wlewamy go na masę makową i wstawiamy do piekarnika na jakieś 50 min (aż zarumieni się biszkopt). Masa makowa: Składniki: 25 dag maku 15 dag cukru 5 jajek 5 dag orzechów grubo pokrojonych 1 łyżka proszku do pieczenia Skórka z 0,5 cytryny Wykonanie masy makowej: Mak parzymy, następnie mielimy go 3 razy przez maszynkę. Dlatego też długopis w dłoń i notujcie składniki, dzięki którym przygotujecie przepyszną babkę Wielkanocną i mazurka makowego! Pani Basia chciała podzielić się z nami i z Wami swoimi przepisami na ciasta Wielkanocne, które są w jej rodzinie już od dłuższego czasu! Ciasto biszkoptowe: Składniki: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sok z połowy cytryny Wykonanie biszkoptu: Żółtka z cukrem musimy utrzeć dodając po trochę maku i piany, delikatnie mieszając pod koniec wkładamy skórkę, drobno pokrojone orzechy i proszek do pieczenia wlewamy na blachę. Babka Wielkanocna Składniki: 4 jajka całe 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masła lub margaryny Zapach 1 budyń (śmietankowy, waniliowy lub bananowy) Jajka ubijamy z cukrem wsypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem. Masło musimy utrzeć z cukrem następnie wrzucamy po łyżce wystudzonych orzechów. Jajka ubić z cukrem dodać zapach, budyń i proszek, wyrobić i dodać szklankę mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://blog.technikan.pl/przepis-miesiaca-najlepsze-przepisy-ciasta-wielkanocne/