Ryba pod ananasową pierzynką

Bernadeta
Przekąski
18.12.2017 23:17
Ryba pod ananasową pierzynką

Na dno miski wyłożyć porcje cebuli z ananasem, na to położyć połowę filetów, przykryć kolejną porcją cebuli, znowu filety na to, a na górę resztę cebulowego farszu. 1 kg filetów z morszczuka (świeże lub mrożone) 3 cebule 4 krążki ananasa z zalewy 3 łyżki keczupu meksykańskiego (lub innego bardzo ostrego) jajko mąka masło klarowane sól pieprz Filety osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, opanierować w jajku i mące. Nudna i smutna ryba morszczuk w panierce może zyskać niecodzienny smak w połączeniu jej z ananasem, cebulą i pikantnym keczupem. Taka ryba świetnie tez sprawdzi się na śledzika jak i na święta. Nie samą dietą człowiek żyje... a że trwa karnawał, czas zabaw i spotkań ze znajomymi to przybronuję pyszną przekąskę na imprezowy wieczór.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2014/01/ryba-pod-ananasowa-pierzynka.html