Przepis
Składniki
500 g mrożonego ciasta francuskiego
250 g miodu
125 g masła
250 g orzechów włoskich
250 g pistacji
3 łyżki soku pomarańczowego
sok z 1/2 cytryny
Etapy przygotowania
Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Masło roztopić Dno i boki dużej blaszki wyłożyć folią aluminiową, natłuścić. Kawałek ciasta wyłożyć na do blaszki, cienko posmarować roztopionym masłem i posypać porcją posiekanych orzechów. Przykryć kolejnym płatem ciasta i znów posmarować masłem i posypać orzechami. Zrobić tak 4-5 warstwy. Piec w piekarniku 45 min w 190 st. C aż ciasto zrmienieje. Miód podgrzać z sokami aż będzie rzadki. Polać przestudzone ciasto. Pokroić w prostokąty. Odstawić na jakiś czas żeby ciasto wchłonęło syrop. Smakelijk!
Ciasto francuskie można zrobić samemu