Składniki: 100 g zimnego masła 200 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru kokosowego do nabycia w e-Dana* 2 garście drobnych rodzynek – u mnie sułtańskie od e-Dana 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 jajko L *można dać mniej cukru Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, dodajemy masło, cukier kokosowy i jajko. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniki (termoobieg) do zarumienienia około 15 minut (czas pieczenia różny w zależności od piekarnika i wielkości ciasteczek). Dzieci z wielką radością pomagają mi w ich przygotowaniu, a potem w… zjadaniu 😉 Z ciasta formujemy większe lub mniejsze kulki, spłaszczamy je delikatnie i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasto odkładamy do lodówki na około 30 minut w celu schłodzenia. U mnie w domu uwielbia się takie małe słodkie wypieki.