Podpowiem tylko, że u nas znikają w mgnieniu oka 😉 Składniki: 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1 jajko 50 ml mleka 50 ml oleju 0,5 szklanki mieszanki keksowej Helio* cukier puder do oprószenia babeczek *można dodać ciut więcej, ale nam taka ilość najbardziej odpowiada Przygotowanie: Piekarniki rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Jeśli tak jak my lubicie od czasu do czasu zjeść pyszne bakaliowe ciasto lub szukacie inspiracji do wielkanocnego koszyczka, to te babeczki z pewnością będą idealne. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i mieszamy składniki łyżką. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do tzw. suchego patyczka (około 20 minut, czas pieczenia uzależniony od piekarnika). Mini keksy dla zabieganych, dla zwolenników szybkich wypieków, dla każdego wielbiciela słodkości i bakalii. Do drugiej miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, olej i mieszamy składniki (używam widelca). Następnie do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy całość łyżką tylko do połączenia.