Zupa Soy Sauce Ramen Oyakata Składniki: 1 kubek zupy Soy Sauce Ramen OYAKATA 1 łyżka pokrojonej w słupki marchewki garść kiełków sojowych 3-4 ugotowane duże krewetki 2-3 grzybki shitake 1 jajko 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku Wykonanie: Grzybki zalewamy gorącą wodą i moczymy przez 60 minut, a następnie gotujemy przez 5 minut. Do takich produktów należą między innymi artykuły spożywcze, półprodukty czy też gotowe dania, które szybko i łatwo możemy przygotować w domu, gdy nie mamy czasu na stanie przy kuchni, lub po prostu nasza lodówka świeci przysłowiowymi pustkami. Do jej przygotowania nie potrzebujemy żadnego naczynia, możemy to zrobić w specjalnym termicznym odpornym na temperaturę kubku, w którym ramen jest sprzedawany. Produkty Oyakata kupicie w większości sieci marketów i hipermarketów znajdujących się na naszym rynku, między innymi w sieci Auchan, Carrefour, Piotr i Paweł, Kaufland, Tesco i Żabka. O tym, a także o historii tego dania i o różnych ciekawostkach na jego temat poczytacie w Księdze Mistrza Oyakata . Po upływie 3 minut zupę ponownie mieszamy, a na wierzchu układamy obrane ze skorupki i przekrojone na pół jajko. W kilka minut na naszym stole będziemy mieli smaczny, aromatyczny i sycący gorący posiłek. Zupę można przygotować analogicznie w misce, jak na załączonych zdjęciach. dla jednej osoby W dzisiejszym zabieganym świecie doceniamy różne produkty, które ułatwiają nam życie na co dzień. Do makaronu w kubku OYAKATA RAMEN, wsypujemy przyprawy z torebki, dodajemy kiełki soi, marchewkę, grzybki i krewetki. Przygotujemy ją w kilka minut, wystarczy tylko wszystkie składniki zalać wrzątkiem, wymieszać i odczekać trzy minuty. Nazwa ramen wywodzi się nie od japońskiego , ale od chińskiego słowa, który oznacza rodzaj makaronu produkowanego z mąki pszennej. Natomiast ja chciałam Wam dzisiaj pokazać sposób na to jak taką zupę bardzo łatwo można sobie urozmaicić kilkoma dodatkami.