Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem

Sylwia
Ciasta
15.12.2017 11:56
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem

3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 30 dag masła 25 dag wiórków kokosowych + wiórki do ozdoby 30 sztuk herbatników 1 szklanka adwokata (250 ml) Przygotowanie: W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka oraz dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pierwszy raz jadłam na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego 🙂 Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole 🙂 Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Na blaszce położyć papier do pieczenia, na nim rozłożyć 10 herbatników i nałożyć 1/3 masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/tort-rafaello-na-herbatnikach-z-adwokatem/