Poprzednio pokazywałam Wam jajka na żółto → jajka marynowane w curry i jajka na różowo → marynowane jajka . Czas przegotowania: 15 minut + czas oczekiwania Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo ok. 100 g poszatkowanej czerwonej kapusty 750 ml wody 1 łyżeczka cukru 2 goździki 3 łyżki octu spirytusowego Wykonanie: Wodę, kapustę, goździki oraz cukier umieszczamy w garnuszku i doprowadzamy do zagotowania. Kulinarne inspiracje Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) Fioletowe jajka (marynowane w czerwonej kapuście) Tym razem są to fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście. Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka:
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/04/fioletowe-jajka-marynowane-w-czerwonej.html