Składniki: - 1 kg świeżego schabu bez kości - 15 suszonych śliwek - papryka słodka - vegeta - sól, pieprz - czosnek suszony - odrobina ziół prowansalskich, - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki żelatyny - Wszystkie przyprawy dokladnie mieszamy w miseczce, dodajemy oliwę. - Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy ok.1,5 godziny, co jakiś czas obracając schab w naczyniu. - Po wyjęciu schabu wąskim i długim nożem robimy przez środek nacięcie i wkładamy w nie śliwki. - Powstałą marynatę nacieramy schab z każdej strony i na noc wstawiamy do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/12/schab-ze-sliwka-w-galarecie.html