Składniki: 6 pomarańczy 80 g posiekanych migdałów 6 łyżeczek żelatyny 500 g białej czekolady 400 ml śmietany 30% 1 torebka cukru wanilinowego 20 g płatków migdałów 30 g posiekanej pistacji kilka kropli aromatu migdałowego Przygotowanie: Śmietanę ubijamy na sztywną pianę, w kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, w osobnej szklance rozpuszczamy żelatynę. Zawsze robimy go w wielkich miskach, jednak w tym roku powstała wersja mini w szklaneczkach i jest równie udana. To jest bardzo fajne bo nadal trzymamy się tradycji, gdybyśmy robili sobie go wtedy kiedy mamy na niego ochotę ten dzień nie byłby taki wyjątkowy. Obieramy pomarańcze i kroimy na plastry 0,5 cm - układamy na dno miski ( zostawiamy parę plastrów do dekoracji góry) Delikatnie mieszając do piany dodajemy aromat migdałowy, cukier wanilinowy, połowę pistacji i większą część uprażonych migdałów.