Aby przygotować risotto z zielonym groszkiem i parmezanem potrzebujesz: 60 g masła 1 małą cebulę 2 ząbki czosnku 320 g ryżu do risotto arborio lub carnaroli 1,5 l bulionu z kurczaka 150 g mrożonego zielonego groszku 60 g parmezanu sól, pieprz czarny ½ pęczka natki pietruszki W wysokiej patelni rozgrzej połowę masła, kiedy zacznie się pienić wsyp drobno posiekaną cebulę. Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na risotto z zielonym groszkiem i parmezanem to danie, które ugotujecie wymykając się dosłownie na chwilkę do kuchni. W weekendy kiedy czasu jest więcej z przyjemnością przygotowujemy potrawy czasochłonne, natomiast w tygodniu stawiamy na opcję błyskawiczną. Ryżowa potrawa stworzona z mojej ulubionej odmiany ryżu Arborio, połączona z zielonymi dodatkami zapewnia zarówno piękno wizualne jak i smakowe. Smaż na średnim ogniu aż zrobi się szklista, następnie dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki SMACZNEGO! Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl ) oraz pod etykietami 1,5 l butelek Coca-Coli.