Sałatka z tuńczykiem i sosem musztardowym Składniki: 1 opakowanie mieszanki sałat (150 g) 1 puszka tuńczyka w oleju 2 pomidory 2 jajka ugotowane na twardo 6 łyżek fasoli konserwowej 20 zielonych oliwek bez pestek 3 łyżki prażonego słonecznika Sos: 1 łyżka musztardy stołowej ¼ pęczka koperku 2 łyżki octu z białego wina 1 łyżka płynnego miodu np. lipowego 1 mały ząbek czosnku 70 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól Przygotowanie: Krok 1: Krok 2: W miseczce połącz musztardę, posiekany drobno koperek, ocet, miód, utarty czosnek, na koniec dopraw solą. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook. Fajna, szybka sałatka, która idealnie odnajdzie się w dniu codziennym jak i na świątecznym wielkanocnym stole.