Pulpety faszerowane żółtym serem

Bogumiła
Obiad
17.03.2020 22:15
Pulpety faszerowane żółtym serem

Pulpety faszerowane żółtym serem Składniki: 500 g mięsa mielonego np. łopatki wieprzowej 1 jajko M łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki 2 łyżki bułki tartej 1-2 łyżki sosu do hamburgerów i hot dogów, oczywiście od Roleskiego 150 g ulubionego żółtego sera np. królewskiego sól, czarny pieprz ew. 2 czerwone cebule Na szczęście w takie dni na pomoc przychodzą proste, błyskawiczne przepisy, takie jak pulpety faszerowane żółtym serem. Pulpety faszerowane żółtym serem podaje z kremowym puree ziemniaczanym, groszkiem cukrowym oraz sosem do hamburgerów i hot dogów. Uwielbiam je przygotowywać, a reszta rodziny uśmiecha się, kiedy dowiaduję się, że na obiad będzie ich ulubiony comfort food. Pulpety faszerowane żółtym serem zapiekam przez 20 minut w temperaturze 210°C. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook. Każdą kulkę delikatnie rozpłaszcz, następnie na środku połóż kostkę żółtego sera, zlep dokładnie brzegi. Następnie dodaj jajko, suszone oregano i bazylie, słodką paprykę w proszku, bułkę tartą. Do klopsików dołożyłem dwie czerwone cebule pokrojone w cząstki, po upieczeniu stworzą fajny dodatek smakowy. Po więcej przepisów na dania główne zapraszam >> TUTAJ << Krok 2: Po drugie dodaj sos do hamburgerów i hot dogów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/dania-glowne/pulpety-faszerowane-zoltym-serem/