Ciasto 1 szklanka wody 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 8 g suchych drożdży 2 łyżki cukru pudru 4 szklanki mąki pszennej Nadzienie 200 g sera twarogowego 2 łyżki cukru Twaróg rozdrobnić widelcem i wymieszać z cukrem Na papierze rozgnieść palcami bułki na placek i ponacinać tak jak pokazano niżej na zdjęciach. Nałożyć 2 łyżeczki sera, zawinąć go do środka bułki tworząc kulę i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po więcej przepisów na smaczne bułki zapraszam do zakładki BUŁKI. Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka 2 łyżki suchego maku Po tym czasie z ciasta uformować wałek i podzielić go na 8 równych części. Żółtko roztrzepać z mlekiem Do miski wlać ciepłą wodę, ciepłe mleko, olej, wsypać drożdże suche, cukier puder oraz mąkę. Z każdego kawałka uformować kulkę i rozgnieść palcami na placek.