Składniki: - 1 woreczek ryżu 3 kolory Risana - 1 mała czerwona cebula - około 1 i 1/2 łyżki posiekanego koperku - 2 jajka M - około 10 małych pieczarek - 2 łyżki masła Ghee (masło klarowane) - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W miseczce mieszamy widelcem dwa całe jajka z łyżką posiekanego koperku, doprawiając całość solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię z ryżem, cały czas mieszając smażmy na małym ogniu, aż jajko ładnie się zetnie. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dziś zapraszam Was na ekspresowe danie z patelni. Na maśle Ghee (klarowane mało) podsmażamy posiekaną cebulkę i pokrojone (wcześniej obrane) pieczarki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/szybki-koperkowy-smazony-ryz-z-jajkiem-i-pieczarkami/