Schab faszerowany papryką

Sylwia
Obiad
15.12.2017 12:27
Schab faszerowany papryką

Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 1,3 kg schabu wieprzowego bez kości 2 papryki 100 – 150 g sera żółtego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu 2 łyżki masła Przygotowanie: Schab natrzeć majerankiem oraz dwiema łyżeczkami soli i pieprzu. Pokroić paprykę niewielką w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schab faszerowany papryką to kruche, dobrze przyprawione mięso wieprzowe z dodatkiem papryki i sera. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na całą noc. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na nim plastry masła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/schab-faszerowany-papryka/