4 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mleka Dodatkowo: bulion (około 2 l) Sos: 200 g cebuli (2 sztuki) 2 łyżki masła 1 łyżki mąki kukurydzianej 200 ml bulionu drobiowego 2 łyżki śmietany 18% szczypta białego pieprzu ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 700 g mięsa drobiowego ½ łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1 mała cebula (100 g) Gdy sos jest już gęsty i gładki, wlać do niego wcześniej zahartowaną śmietanę (czyli wymieszaną z 2-3 łyżkami gorącego sosu). Smażyć 2 minuty na małym ogniu i wlać ciepły bulion – wszystko dokładnie wymieszać, tak aby nie było grudek. Delikatne pulpeciki drobiowe z sosem cebulowym to moja propozycja na lekkie i pożywne danie obiadowe dla całej rodziny. Sos: Rozpuścić masło w niewielkim garnku i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.