Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i kapustą Składniki: Ciasto : 500 g mąki np. pszennej 30 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru np. trzcinowego 2 jajka 50 g masła 200 g mleka Farsz: 400 g grzybów np. pieczarek 200 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz Krok 1: Po pierwsze mąkę przesiej do miski, następnie podgrzej mleko ( około 35 stopni). Dlatego wprowadzając powoli klimat pachnącej choinki zaproponuję Wam wyśmienitą przekąskę z farszem z kapusty i pieczarek, która może być również niezależną potrawą podaną np. z czerwonym barszczem. Krok 10: Gotowe paszteciki połóż na blasze wyłożonej papierem, przykryj na ok. 15 minut, żeby jeszcze trochę wyrosły. Krok 2: Po drugie w oddzielnej miseczce rozkrusz drożdże, dodaj cukier i zalej kilkoma łyżkami ciepłego mleka, dodaj 2-3 łyżki z przesianej mąki. Następnie rozczyn wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Gdybym miał wybrać bożonarodzeniową potrawę, która na naszym rodzinnym stole pojawia się cały rok z całą pewnością byłyby to paszteciki drożdżowe. Na koniec piecz około 20-25 minut, aż będą ładnie rumiane Podawaj z czerwonym barszczem. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Na koniec przykryj ściereczką, w ciepłym miejscu pozostaw je do wyrośnięcia. Krok 7: Wyrośnięte ciasto podziel na części, następnie przykryj ściereczką żeby nie schło. Na koniec poproszę Was o pozostawienie komentarza z wrażeniami smakowymi po zrobieniu pasztecików.