Sałatka jarzynowa tradycyjna Składniki: - 6 marchewek - 1 seler - 4 pietruszki - 5 kiszonych ogórków - 2 kwaśne jabłka - 1 puszka groszku konserwowanego - 1 puszka kukurydzy (opcjonalnie) - 2 cebule - 4 jajka ugotowane na twardo Sos: - 250 g majonezu - 100 g jogurtu naturalnego - 1 łyżka musztardy np. sarepskiej - sól, pieprz - natka pietruszki do – dekoracji Przygotowanie: My za nią przepadamy, więc nie dość, że robimy ją na każde święta, to robimy spore ilości, żeby na pewno starczyło na dokładkę. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook. Krok 2: Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek. Krok 1: Marchew, seler i pietruszkę umyj, następnie ugotuj w skórkach do miękkości. Krok 5: Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą. Krok 3: Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie obierz ze skórek i pokój w kostkę.