Krupnik Kuroniów

Bogumiła
Zupy
30.01.2018 13:20
Krupnik Kuroniów

Składniki 2 l wywaru lub wody 500 g kurczaka na wywar np. skrzydełka, udko 2 marchewki, pokrojone w drobną kostkę 1 pietruszka, pokrojona w kostkę 1 biała cześć pora, drobno pokrojona 1/2 selera, pokrojonego w drobną kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, utarte 4 łyżki kaszy jęczmiennej średniej grubości 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny 3 liście laurowe 4 ziela angielskie ew. 2-3 świeże lub suszone grzyby sól, pieprz Po około 10 minutach, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaj kurczaka, liście laurowe oraz ziele angielskie, ew grzyby suszone zacznij gotować. Wsyp pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę, por, seler, czosnek i cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/zupa-krupnik/