Ryba po grecku

Przekąski

11.12.2017 17:24

Ryba po grecku

4 marchewki 2 pietruszki pół selera 3 cebule 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia 1 duży koncentrat pomidorowy (20 dag) 2 łyżki octu winnego mąka pszenna do panierowania ryby kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól, pieprz Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, wykładamy do dużego, płaskiego naczynia. Obtaczamy mąką i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Potrawę najlepiej zrobić dzień wcześniej aby ryba nasiąkła sokami z farszu. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/12/ryba-po-grecku.html