Czas przygotowania to zaledwie kilka minut 😉 Składniki/ 2 porcje: – 200 g ser feta – 8 pomidorków truskawkowych – 1/2 czerwonej cebuli – 1 cukinia – kilka listków świeżego szpinaku – 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine – 1/2 ząbka czosnku – zioła prowansalskie, bazylia – sól i pieprz Przygotowanie: Cukinię myjemy i kroimy ze skórką na małe kawałki ,wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i podpiekamy, aż cukinia zmięknie. Na koniec kroimy w kostkę fetę i układamy na sałatce 🙂 Szybka, smaczna i lekka sałatka z cukinią jest doskonała na kolację, śniadanie do pracy czy szkoły 🙂 Wszystkie warzywa łącznie z ostudzoną cukinią mieszamy w misce. Cebulę kroimy na cienkie plasterki.