Zwłaszcza panowie 😉 Spróbujcie i Wy. Składniki: - 140-150 g mąki pszennej - niespełna szklanka mleka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 łyżeczki soli - duża szczypta słodkiej czerwonej papryki - czubata łyżeczka ostrego ketchupu Kotlin - 1 jajko M - bułka tarta do obtoczenia - olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, solą, słodką czerwoną papryką. Każdy krążek maczamy w cieście, a następnie w bułce tartej wysypanej na głębokim talerzu (z obu stron). Dokładnie mieszamy do uzyskania ciasta o konsystencji ciut gęstszej od ciasta naleśnikowego (w razie potrzeby dosypujemy odrobinę mąki). Robiąc to dokładnie uzyskamy efektowne krążki (ciasta nie może być za dużo). Wystarczy podać ją w towarzystwie ketchupu i… Cebulę obieramy kroimy w około 0,5 cm plastry.