składniki: ciasto 250 g mąki pszennej 125 g masła 110 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 125 ml wody masa 300 ml śmietanki 30 % 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny 3-4 banany 3-4 łyżki dżemu wiśniowego Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej, jedynie śmietanka musi być schłodzona. Gdy masa zrobi się już lekko sztywna posypać pokruszonym ciastem i lekko docinąć aby okruchy przykleiły się do masy. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa lekko stężała. Ponowie wstawić do lodówki i zostawić na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Następnie dodać mąkę z proszkiem a na koniec pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ok 1/3 masy wyłożyć na schłodzone ciasto posmarowane dżemem, ładnie rozsmarować. Ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Odstawić na chwilę aby napęczniała. Podgrzać aby składniki się rozpuściły i masę wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka. Banany obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół.