Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy Składniki: 1 mini sałatka rzymska 1/2 większej czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy 2 cm pora (biała część, cienki por) 3 łyżki jogurtu naturalnego kremowego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku (u mnie Galeo) sok z cytryny (u mnie około 3-4 krople) Przygotowanie: Sałatkę rwiemy na kawałki przekładamy do miski. Ostatnio, dzięki uprzejmości firmy Galeo, otrzymałam do spróbowania zestaw 12 przypraw: przyprawa do gulaszu i leczo, przyprawa do gyrosa i kebabu, chili pieprz cayenne, pieprz czarny mielony, curry, przyprawa do indyka po staropolsku, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka po węgiersku pikantna, oregano, cynamon mielony. A dziś – tak jak wspomniałam na początku – zapraszam Was na kolorową sałatkę obiadową (z kukurydzą i papryką). Przyprawy są bardzo dobre, aromatyczne i na pewno firma Galeo na stałe zagości w mojej kuchni. Od razu po otrzymaniu miałam okazję wzbogacić smak mojego leczo, upiec pysznego kurczaka, doprawić zupę, a nawet przygotować pyszny deser z moim ukochanym cynamonem. Następnie dodajemy jogurt i kilka kropli soku z cytryny (u mnie 3-4), doprawiamy przyprawami, mieszamy. Przyznam szczerze, że większość z nich, to te bez których nie wyobrażam sobie kuchni. Kilka zdrowych składników, chwila krojenia, mieszania i to co najważniejsze – dobre przyprawy do smaku i sałatka gotowa.