Ilość porcji: 12 małych foremek Składniki: 300 g udka z kurczaka 2 marchewki 2 jajka 3 łyżki groszku konserwowego 300 ml bulionu drobiowego 1 ½ łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Prawdę powiedziawszy dla mnie jest to przystawka rodem z PRL-u – wykwintna przystawka z rosołu z dnia poprzedniego. Udka z kurczaka ugotować (można zrobić rosół wtedy będziemy mieć od razu bulion) i obrać z kości. Ale jeśli ktoś lubi tą potrawę to dlaczego jej nie robić, jest to świetna alternatywa poniedziałkowej pomidorowej – ja gorąco polecam w formie mini galaretek. Galaretki drobiowe w wersji mini – z dużą ilością warzyw i mięsa, a niewielką ilością buliony.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/galaretka-drobiowa/