Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 – 4 Składniki: 2 pstrągi (lub dorsze) kawałek świeżego imbiru (20 g) 1 papryka 1 por 2 pomidory sok z 1 cytryny 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju arachidowego 2 łyżki masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Kupione ryby przepłucz wodą i skrop sokiem z cytryny. Ryby obłóż pokrojonym w plastry imbirem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Tak więc kolejny przepis na pstrąga z imbirem z warzywami – smacznie i szybko. W międzyczasie pokrój paprykę oraz pomidory w kostkę i dodaj na patelnię. Zauważyłam, że często można kupić świeże (nie mrożone) ryby w dobrych cenach. Rybę podawaj z pieczonymi warzywami, sałatką z pora i ziemniakami.