Racuchy z białego sera

Arbuziaki
Ciasta
06.12.2017 20:26
Racuchy z białego sera

Zresztą, chyba jesień tak na mnie wpływa, bo zrobiłam się bardzo sentymentalna, lubiąc wracać myślami daleko wstecz, czego dowodem jest choćby ostatni mój post na Facebooku, w którym wspominam gumy balonowe, wafelki kukuruku, rzutnik do bajek i inne ciekawe rarytasy PRL-u 😉 Racuchy z białego sera- składniki: 3 jajka 20 dag sera białego 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżka śmietany szczypta soli 2 jabłka olej do smażenia Wykonanie: Białka ubijać na sztywną pianę z cukrem i solą. Czuję się prawie tak jakbym wygrała w totka ( a przynajmniej tak mi się wydaje, bo nigdy nawet 3 nie trafiłam) 😉 Aż do momentu kiedy przypadkowo wpadł w moje ręce przepis na racuchy z białego sera. I wierzę głęboko, że tak jak ja zapamiętają ich wyjątkowy smak na długo. Dowodem na te moje pochwalne pieśni na ich cześć Niestety bezskutecznie, bo żaden z nich nie przypominał choć odrobinę smaku z dzieciństwa. Na końcu wrzucić pokrojone w plasterki jabłka. Od lat w głowie miałam smak racuchów jakie serwowała nam babcia. Cieszę się jak dziecko, bo chodziły za mną od lat. Formując małe placuszki, smażyć na rozgrzanym oleju aż uzyskają złocisty kolor. Mam prosty sposób na tradycyjne babcine racuszki!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.arbuziaki.pl/racuchy-z-bialego-sera/