Składniki: 250 g mix orzechów (80 g włoskich, 60 g laskowych, 60 g migdałów, 50 g ziemnych bez soli) 50 g słonecznika łuskanego 200 g płatków owsianych 10 łyżek mleka 4 łyżki miodu Przygotowanie: Zmiksować orzechy, połowę słonecznika (25 g) i 150 g płatków owsianych. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 600 g (20 porcji po 30 g) Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą i całość rozsmarować (w miarę cienko 0,5 – 1 cm grubości) na formę wyłożoną papierem do pieczenia ( forma 30 x 35 cm). Porównałam domowy produkt i ten ze sklepu i co prawda domowe crunchy nie jest tak chrupiące, ale w smaku jest o niebo lepsze. Crunchy orzechowe zawsze kupowałam gotowe Crunchy, jednak stwierdziłam, że muszę w końcu sama spróbować zrobić.