Bezglutenowa szarlotka jaglana FIT

Martyna
Ciasta
01.12.2017 21:30
Bezglutenowa szarlotka jaglana FIT

Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: – 2 szklanki kaszy jaglanej – 4-4,5 szklanki mleka – 1 łyżka masła/oleju kokosowego – 1 łyżka miodu – 1 laska wanilii – ok. 800g jabłek – cynamon – cukier trzcinowy – płatki migdałów do posypania Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie bardzo miękka i wchłonie cały płyn (gdy już wchłonie cały płyn, a nadal nie będzie wystarczająco miękka – dolewamy pół szklanki mleka, mieszamy i zdejmujemy z ognia). Na kaszy umieszczamy jabłka, a na nich kolejną warstwę kaszy. W garnku zagotowujemy 4 szklanki mleka, wsypujemy kaszę jaglaną, dodajemy miód, ziarenka wydrążone z laski wanilii, samą laskę i masło. Jeden kawałek przy podziale na 12 porcji to około 196kcal, B: 6,4g, T: 2,7g, W: 34,6g. W tym czasie jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki lub ścieramy na tarce. Pokrojone jabłka umieszczamy na suchej patelni i chwilę smażymy z małym dodatkiem cukru trzcinowego i cynamonu. Gdy kasza wchłonie cały płyn – laskę wanilii wyciągamy. Co powiecie na szarlotkę z kaszy jaglanej? Niestety, piękne rzeczy szybko mijają, dlatego doceńmy tych kilka chwil z bliskimi i delektujmy się nimi!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/szarlotka-jaglana-jablkowa-jaglanka/