Składniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej szczypta soli 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 jajka Owoce: 2 jabłka (szara reneta) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu cukier puder Masę serową wykładamy na spód ciasta, posypujemy jabłkami a na wierzch ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika. Dodajemy jajka i zagniatamy na gładką masę. 2/3 część ciasta wykładamy na tortownicę (wykładamy nim dno i boki formy). Ciasto kruche: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i solą. 1/3 część ciasta wkładamy do zamrażarki (na czas kiedy będziemy robić masę serową i jabłka). Masa serowa: Twaróg miksujemy z budyniem (proszkiem), mąką ziemniaczaną, cukrem i cukrem waniliowym.