cukru 3 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek śmietany 30% 4-5 jabłek 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka cynamonu Ciasto pyszne – mało słodkie, lekko kwaskowe – takie lubimy 😀 taka trochę inna szarlotka 🙂 Składniki: 1 i 1/2 szkl. Wzięłam pierwszy z brzegu, dawno nie używany przepis – miało być szybko i pysznie i właśnie tak jest 🙂 Rady: Tortownicę można nasmarować masłem i wysypać bułką tartą lub tak jak ja to zrobiłam – wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka się u mnie powoli kończą, nie mogłam więc zmarnować okazji, aby jeszcze coś z nich upiec. Dodajemy po jednym jajku, po każdym dodaniu ucieramy na najmniejszych obrotach miksera do połączenia składników.