Tradycyjna szarlotka

Ciasta
30.11.2017 23:22
Tradycyjna szarlotka

cukru 1 cukier wanilinowy 2 całe jajka 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka bułki tartej W niedzielę, gdy tylko wstałam, zabrałam się za pieczenie 🙂 uwielbiam taką na ciepło, na zimno – pod każdą postacią 😀 bardzo szybko znikała, aż dziwne, że jeszcze w poniedziałek było kawałek. Sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i margarynę siekamy na kruszonkę, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajka i żółtka oraz śmietanę i energicznie wyrabiamy ciasto. Mmmm… 🙂 chodziła za mną ta szarlotka całą sobotę, ale ponieważ miałam inne zajęcia na to już czasu i sił nie wystarczyło. Szarlotki są trochę pracochłonne, ale jak się lubi je jeść to trzeba trochę czasu poświęcić 🙂 Składniki: Ciasto: 4 szkl. Ciasto z lodówki dzielimy na 2 części (45% i 55%).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2014/09/szarlotka-tradycyjna/