Zuzia cały czas dziękuje mi za takie pyszności, mąż z zaskoczeniem pytał co ja tam dodałam, że są tak dobre, a ja z zadowoleniem stwierdzam, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy w niespodziewanym momencie i koniecznie trzeba je realizować 🙂 PRZEPIS NA BATONIKI KAWOWO-DYNIOWE (BEZ PIECZENIA) Słodki syrop dyniowo-korzenny wyrównuje gorzki posmak ciemnej czekolady, a płatki owsiane sprawiają, że całość staje się sycącą, energetyczną przekąską. Batoniki kawowo-dyniowe przygotowałam na bazie płatków owsianych, gorzkiej czekolady i syropu dyniowo-korzennego – to był strzał w dziesiątkę! Ze spontanicznego eksperymentu powstały wspaniałe, słodkie batoniki, a że byłam przekonana, że nie uchronię ich przed dziećmi, użyłam kawy zbożowej zamiast zwykłej. Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 220 g gorzkiej czekolady 7-8 łyżek syropu dyniowo-korzennego 2 czubate łyżki kawy zbożowej Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, do płynnej dodaj pokruszone płatki, wlej syrop dyniowo-korzenny i wsyp proszek kawy zbożowej. Płatki owsiane wsyp do blendera/malaksera, by je rozdrobnić (możesz kupić gotowe rozdrobnione, czyli płatki owsiane błyskawiczne).