Zupa z Grzybami Shiitake

Joanna
Zupy
30.11.2017 5:11
Zupa z Grzybami Shiitake

Grzyby shiitake możemy zakupić w dwóch wersjach jako świeży lub suszony produkt – obie wersje są tak samo wartościowe, różnica jest w smaku i czasie obróbki termicznej; suszone grzyby mają bardziej wyrazisty smak. Okło 1 łyżki sosu sojowego Pieprz Cayenne Oliwa z oliwek + szczypior Na patelni z oliwą z oliwek podsmażamy pokrojone grzyby shiitake. Przepis na Zupę z Grzybami Shiitake 3 filiżanki ( miarki cup) wywaru warzywnego , z kurczaka lub wody 10 grzybów shiitake Grzyby shiitake to doskonałe źródło witamin z grupy B – niacyny, tiaminy , witaminy B6 czy ryboflawiny. Grzyby shiitake królują w kuchni Chińskiej; są one doskonałym dodatkiem do tradycyjnych Chińskich, współczesnych czy nowoczesnych dań. Nie sposób się nie zgodzić ale są one również produktem domowego gotowania – bo ich dodatek odmienia niejedno nudną potrawę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/11/30/zupa-z-grzybami-shiitake/