Domowe masło orzechowe

Sylwia
Fit
05.01.2018 17:49
Domowe masło orzechowe

Czas wykonania: 40 min – 1 h Ilość porcji: 300 g Składniki: 300 g obranych orzechów arachidowych (około 450 g fistaszków) 1 (lub więcej) łyżeczka miodu Przygotowanie: Orzeszki obrać i rozgrzać w piekarniku przez około 10 minut w 160 stopniach (ważne, aby orzeszki nie zbrązowiały, ponieważ staną się gorzkie). Całkowity czas miksowania to 15 – 20 minut, więc należy robić przerwy ponieważ blender się szybko nagrzewa zwłaszcza gdy orzeszki są jeszcze ciepłe. Ja dałam cukier kryształ i niestety jest wyczuwalny w masie, dlatego lepszym pomysłem jest dodanie miodu lub cukru pudru. Aby je zrobić potrzebujesz jedynie 2 składników: orzechów i odrobinę cukru lub miodu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/domowe-maslo-orzechowe/