Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 250 g fileta kurczaka lub indyka 200 g sera camembert 1 paczka mixu sałat 3 – 4 łyżki słonecznika łuskanego 1 – 2 opakowania panierki klasycznej Kamis (po 90 g) 1 jajko ½ szklanki mleka lub wody olej do smażenia Sos winegret: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu z białego winogrona szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Teraz nie jestem smakoszem serów z pleśnią, ale odpowiednio przyrządzone bardzo mi smakują 🙂 W tej sałatce panierowane kawałki mięsa i sera camembert na ciepło smakują mi bardzo. Przez długi czas nie mogłam się przekonać do serów pleśniowych, nie tyle chodziło tu o smak, bardziej o zapach i wygląd. Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą i odstawić na 10 minut. Na talerz wyłożyć sałatę, kawałki panierowanego mięsa i sera. Słonecznik uprażyć na suchej patelni przez 2 minuty.