Składniki: opakowanie wafli 3 czubate łyżki ciemnego kakao 250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 1 pełna szklanka mleka w proszku (pełnego) + 2 czubate łyżki miód wielokwiatowy kremowany z jagodami Pasieka Pucer Przygotowanie: Do garnka z grubszym dnem przekładamy masło, wsypujemy cukier, wlewamy mleko i dodajemy ciemne kakao. Zdejmujemy garnek z ognia i stopniowo wsypujemy mleko w proszku cały czas energicznie mieszając ręczną trzepaczką (można również zostawić masę do wystudzenia i zmiksować zimną z mlekiem w proszku – unikniemy obawy powstania grudek). Jednakże w 2011 roku dzięki wsparciu środków unijnych wybudowaliśmy zakład konfekcjonowania i przetwórstwa miodu, co umożliwiło konfekcjonowanie i dystrybucję miodów zarówno w sklepach jak i hurtowniach na terenie Polski i innych krajów, również państw Unii Europejskiej. Do przygotowania jednej z warstw użyłam wspaniałego miodu wielokwiatowego kremowanego z jagodami z Pasieki Pucer. Wafle zawijamy np. w papier do pieczenia i przyciskamy czymś ciężkim (najlepiej dużą drewnianą deską, zapobiega to wyginaniu się wafli). Stopniowo pasieka rozrastała się, z roku na rok. U nas każdy sięga po takie domowe wafle i… zajada się nimi ze smakiem 😉 Prosty w przygotowaniu deser, który znika w kilka chwil. Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy to dziadek Bazyli podarował 4 ule 13-letniemu Włodzimierzowi, zafascynowanemu życiem pszczół, jakie tętniło za płotem u sąsiada. Miód wyróżnia się nie tylko wspaniały, oryginalnym smakiem czy kolorem ale również jakością. Dziś zapraszam Was na mój smak dzieciństwa w lekko unowocześnionej wersji.