Sernik Izaura

Sylwia
Ciasta
03.01.2018 12:09
Sernik Izaura

Składniki: Ciasto i polewa: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny 250 g cukru (około 1 szklanki) 5 łyżek wody 4 jajka 1 cukier waniliowy (16 g) Masa serowa: 700 g sera białego 4 jajka 200 g cukru ½ kostki masła Dekoracja: wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciasto: Margarynę, kakao, cukry oraz wodę zagotować, a następnie wystudzić. Wykonanie jest bardzo proste, ale niestety słyszałam, że nie zawsze wychodzi i ciężko mi jest powiedzieć dlaczego… Ciasto jak najbardziej polecam, głównie osobą które mają już jakieś doświadczenie w kuchni. Na wyścieloną papierem do pieczenia formę (o wymiarach 20 cm x 30 cm) wylać i rozsmarować równomiernie ciasto, a na wierzch wyłożyć masę serową. Przepis był z zeszytu mojej mamy, dostała go od koleżanki z pracy, ale nigdy przepisu nie wypróbowała. To może nie jest bardzo zachęcająca recenzja, ale szczera – ja wolę wiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać:) Udanych wypieków! Nie radziłabym zaczynać przygody z pieczeniem od tego sernika, ponieważ można się szybko zniechęcić. Czas wykonania: 2 h (+ około 2 – 3 h studzenia) Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Ilość porcji: 25 kawałków (forma 20 cm x 30 cm)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/sernik-izaura/