Zupa ogórkowa na wędzonce

Monika
Zupy
25.02.2017 22:15
Zupa ogórkowa na wędzonce

składniki: 700 g wędzonych żeberek lub kości 1 marchewka 1 cebula 3 listki laurowe pęczek włoszczyzny (liść pora i selera, natka pietruszki) 3 l wody 1 słoik przecieru ogórkowego lub 4-5 kiszonych ogórków 1 kg obranych ziemniaków 4 łyżki śmietany 12% lub 18% sól do smaku Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać przecier ogórkowy (lub kiszone ogórki starte na grubych oczkach) oraz mięsko obrane z kości. Robiłam też wersję z ryżem i pulpecikami, ogórkowy krem a także zupę z ogórków małosolnych. Często robię zupkę z dodatkiem ziemniaków z marchewką i koperkiem. Trochę się obawiałam takiego połączenia ale niepotrzebnie bo ogórkowa na wędzonce wyszła bardzo smaczna i nabrała ciekawego posmaku. Gdy mięsko na kostkach będzie już miękkie wyjąć kości. Kości przestudzić i obrać z nich mięsko. Zupa podana na talerzu z kolekcji Estetyka Gold Porcelana Bogucice

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/02/zupa-ogorkowa-na-wedzonce.html