English version Warm mushroom salad (4-5 servings) Ingredients: 600 g of button mushrooms, cut into thick slices or quartered 1 onion, diced 2 garlic cloves, sliced 1 tablespoon of vegetable oil 2 tablespoons of butter 1 tablespoon chopped chives 1 teaspoon dried thyme 1/2 teaspoon curry spice 1 pinch of turmeric 150 ml of double cream salt and pepper Preparation: Preheat the large and deep pan over medium heat, add oil and butter and add the onion. Składniki: 600 g pieczarek, pokrojonych w grube plastry lub ćwiartki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczka curry 1 szczypta kurkumy 150 ml śmietanki 36% sól, pieprz Przygotowanie: Pyszne pieczarki na ciepło, smażone z cebulką, czosnkiem i ziołami, a na koniec podlane delikatnie śmietanką dzięki czemu są też delikatnie kremowe. Add garlic, chives, thyme, curry and turmeric and mix. Cook for 5 minutes and mix in double cream. Podsmaż do zeszklenia, po czym dodaj pieczarki i podsmaż przez 5 minut aż zmiękną, mieszając od czasu do czasu. Jetem ogromnym fanem grzybów i czasami kupuję je w większych ilościach, a później leżą w lodówce i błagają o przerobienie. I to jest świetny sposób na ich przetworzenie, dzięki czemu nic się nie marnuje.