Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat podsypany mąką, formujemy z ciasta wałek, który kroimy na 10-11 pasków,z każdego paska formujemy okrągłe kuleczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. 300 ml mlekadrożdże instant 1,5 paczuszki, lub naturalne 8g60 g masła1/4 szkl.cukru2 żółtkacukier waniliowy ( opakowanie)1 łyżeczka soliPrzygotowanie:Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się masła i cukrów, odstawiamy do przestygnięcia. Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na przepyszne mleczne bułeczki, które za pewne szybko znikną pożarte z masełkiem lub dżemem:) Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godz. w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i sól, wszystko mieszamy łyżką, wlewamy letnie mleko z rozpuszczonymi składnikami, wbijamy żółtka i zagniatamy ciasto.