Bułki mleczne- idealne

Emila
Śniadania
26.11.2017 17:57
Bułki mleczne- idealne

Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat podsypany mąką, formujemy z ciasta wałek, który kroimy na 10-11 pasków,z każdego paska formujemy okrągłe kuleczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. 300 ml mlekadrożdże instant 1,5 paczuszki, lub naturalne 8g60 g masła1/4 szkl.cukru2 żółtkacukier waniliowy ( opakowanie)1 łyżeczka soliPrzygotowanie:Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się masła i cukrów, odstawiamy do przestygnięcia. Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na przepyszne mleczne bułeczki, które za pewne szybko znikną pożarte z masełkiem lub dżemem:) Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godz. w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i sól, wszystko mieszamy łyżką, wlewamy letnie mleko z rozpuszczonymi składnikami, wbijamy żółtka i zagniatamy ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pigulagotuje.blogspot.com/2017/11/buki-mleczne-idealne.html