Bułeczki pszenno razowe

Emila
Śniadania
26.11.2017 17:55
Bułeczki pszenno razowe

Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat posypany mąką, rozciągamy i kroimy nożem na 6 równych części i w rękach formujemy bułeczki, nacinamy ostrym nożem na krzyż, układamy zachowując odstęp na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do osobnej miseczki kruszymy drożdże, dodajemy miód i zalewamy mlekiem z oliwą aby przykryło drożdże, odstawiamy na 10 minut. Oczywiście chętnie podzielę się przepisem, może ktoś z Was się skusi i też je zrobi:)Składniki:300 g. mąki pszennej300 g. Mieszamy razem sól, mąkę pszenną, mąkę żytnią, czarnuszkę, pozostałe mleko i zaczyn z drożdżami- dokładnie wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://pigulagotuje.blogspot.com/2017/11/ostatnio-wzieam-sie-za-pieczenie.html