Czebureki z mięsem

Kasia
Obiad
27.11.2017 10:57
Czebureki z mięsem

Porcja na ok 26 pierogów Składniki: ciasto 1 kg twarogu tłustego 950 g mąki 1 jajko 1 żłótko 1,5 łyżeczki sody 400 ml śmietany 18% farsz 1,5 kg mięsa mielonego (wołowo -wieprzowe) 2 ząbki czosnku 450 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Przygotowanie: farsz do mięsa mielonego dodajemy sprasowany czosnek, śmietanę i przyprawy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości ok 0,5 cm i wycinamy kółka (użyłam do tego małej miseczki) w środek krążka układamy dość sporo farszu, a następnie sklejamy jak pierogi. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich delikatny aromat i wypływa z nich lekki bulion.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/11/czebureki-z-miesem.html