Tortilla z szynką i papryką

Sylwia
Przekąski
30.12.2017 15:29
Tortilla z szynką i papryką

Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 4 placki tortilla 100 g szynki 100 g sera żółtego 100 g papryki Sos serowy: 100 g sera żółtego 400 ml mleka 25 g masła 1 ½ łyżki mąki pszennej Na suchą rozgrzaną patelnie położyć placki i smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem przez około 3 minuty z każdej strony (dodatkowo na placki można położyć np.talerz, aby się połączyły). Sos serowy: W niewielkim garnku roztopić masło na małym ogniu i wymieszać je z mąką na gładką masę. Na 2 placki z tortilli wyłożyć farsz, a następnie przykryć pozostałymi plackami. Quesadilla to danie kuchni meksykańskiej – tortilla z masy kukurydzianej z roztopionym serem było moją inspiracja do przygotowania tej potrawy. Podziel się proszę z mną w komentarzu jakie są Twoje ulubione dodatki do tortilli? Sos doprawić i podawać gorący do tortilli Poprzedni 1 z 6 Następny Tradycyjnie podaje się je z takimi dodatkami jak: ziemniakami, papryką chilli, grzybami itp. Wyłożyć wszystkie składniki na placki do tortilli 3.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/tortilla-z-szynka-i-papryka/