Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną

Sylwia
Sałatki
16.11.2017 8:26
Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną

Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 8 Składniki: 500 g fileta z indyka lub kurczaka 400 g selera naciowego 200 g żurawiny 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki curry 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Idealna sałatka na przyjęcia, którą można przygotować nawet dzień wcześniej i nic się z nią nie stanie (nie będzie ani wodnista, ani wysuszona). Żurawinę namoczyć przez 10 minut w letniej wodzie, następnie odcedzić i pozostawić na chwilę do obcieknięcia. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać majonez i jogurt naturalny oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/salatka-z-indykiem-selerem-naciowym-i-zurawina/