Blog: Gotowanie i pieczenie od podstaw

Róże z jabłek i ciasta francuskiego - krok po kroku (zdjęcia)

JABŁKOWE RÓŻE W CIEŚCIE FRANCUSKIM Składniki: 2 duże czerwone jabłka opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki cukru płaska łyżeczka cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny cukier puder do posypania Krok 1. …

Pasztet z marchewkowych i jabłkowych wytłoczyn

Składniki: 1 kg jabłek 1 kg marchewki ¼ szklanki kaszy gryczanej suchej 2 jajka natka pietruszki ½ szklanki bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 sucha bułka olej …

Sok z owoców czarnego bzu BEZ cukru

Czarny bez zawiera sporo witaminy C około 60-100 mg / 100 g. Z owoców czarnego bzu można zrobić dżem, konfiturę, marmoladę, galaretkę, nalewkę czy wino. Nie uzyskamy wyrobu bardzo słodkiego, …

Muffinki z odpadków z sokowirówki

Składniki: resztki z sokowirówki z 1 kg marchewki resztki z sokowirówki z 1 kg dyni 5 łyżek oleju (50g) 2 jajka 2 łyżki miodu 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżeczki …