Pasztet z marchewkowych i jabłkowych wytłoczyn

Przekąski
05.10.2016 12:22
Pasztet z marchewkowych i jabłkowych wytłoczyn

Składniki: 1 kg jabłek 1 kg marchewki ¼ szklanki kaszy gryczanej suchej 2 jajka natka pietruszki ½ szklanki bulionu warzywnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 sucha bułka olej bułka tarta zioła prowansalskie pieprz sól Przygotowanie: Do miski z wytłoczynami dodajemy jajka, pietruszkę, bulion,cebulę, czosnek, kaszę, szczyptę ziół oraz pieprz i sól do smaku. Nie każdy z Was wie, że domowy pasztet z jabłkiem, marchewką i kaszą gryczaną to prawdziwa bomba witaminowa. Podobne zalety ma również marchewka, która dzięki zawartości beta-karotenu zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia odporność i opóźnia pojawianie się zmarszczek. Pomaga chorym z na anemię, ponieważ posiada dużą zawartość witaminy E, kwasu foliowego i żelaza. Wszystkie składniki mieszamy razem tak długo aż powstanie z nich jednolita masa. Sama kasza jest źródłem witamin B1, B2, B6 oraz składników mineralnych takich jak potas, krzem, wapń i cynk. Drobno kroimy cebulę oraz pietruszkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. Suchą bułkę namaczamy w misce z wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.przepis.eu/pasztet-marchewkowo-jablkowy-z-resztek-z-sokowirowki/